Безпека під час перевезення дітей у таксі

У сучасному світі виникають різні ситуації, коли час та безпека відіграють вирішальну роль. Багатьом батькам відома проблема, коли потрібно відвезти дітей через все місто до лікарні чи секції.

Користуватися громадським транспортом незручно та досить довго, особливо якщо дитина зовсім маленька. Затягти коляску в автобус чи трамвай, стежити за тим, щоб дитину не зачепили в натовпі в годину-пік – задоволення не з приємних.

Найзручніший і найбезпечніший спосіб – поїздка з дитиною на таксі, а ось тут потрібен водій Ужгород. Але й при виборі такого, начебто, зручного способу пересування варто пам’ятати кілька правил:

  • У разі виклику таксі, поцікавтеся у оператора про можливість перевезення дітей. Незважаючи на те, що закон зобов’язує компанію-перевізника забезпечувати всі машини дитячими кріслами, у деяких службах таксі не всі водії дотримуються цих норм.

Не варто покладатися на сумлінність компанії, краще одразу уточнити всі питання, щоб бути впевненим у безпеці вашої дитини.

– Існує кілька видів крісел. Вибір потрібного крісла залежить від ваги та віку дитини. Це важливо, тому що якщо крісло буде більшою місткості, ніж малюк – захист буде ненадійним.

  • Замовити таксі слід наперед, якщо поїздка запланована напередодні. Якщо викликати машину раніше, ніж за кілька годин до поїздки – водій може не вистачити часу обладнати машину належним чином.

Можна скористатися послугами дитячого таксі. Як правило, водії в таких компаніях вже мають солідний досвід із перевезення дітей і у них завжди є дитячі крісла. Ціни на таке таксі трохи відрізняються від стандартних, зате ви будете спокійні.

  • Перед поїздкою потрібно особисто переконатися, що всі ремені пристебнуті правильно, не створюють незручностей дитині.
  • Хтось із батьків повинен сидіти поруч із дитиною. Це пов’язано і з безпекою, і частково з психологічним фактором. Деяка скутість у рухах може викликати переляк чи примхливу поведінку малюка, а близькі допоможуть заспокоїти дитину.

Крім обов’язкових автокрісел є й інші додаткові способи дитячої безпеки:

  • Бустер – пристрій у вигляді жорсткої щільної подушки, на яку садять маленького пасажира. Її мета – підняти дитину до потрібної висоти для оптимального закріплення ременя безпеки. Оскільки бустер нічим не прикріплюється, а утримується завдяки вазі пасажира, його використання розраховане дітей середнього віку.
  • Напрямна лямка. Вона потрібна, щоб ремінь безпеки був пристебнутий у потрібному положенні. Вона закріплюється на рівні плечей, пояса чи ніг і дозволяє утримувати ремінь у потрібній позиції.
  • Протиударний екран. Цей захисний пристрій є певною перешкодою для падіння дитини при екстреному гальмуванні або різкому зіткненні машини.

Ці пристрої дозволяють створювати певний захист для дитини та впевненість батьків. Але що робити, якщо на виклик до вас надіслали машину, яка не обладнана ні кріслом, ні додатковими пристроями?

Можна відмовитися від замовлення та зателефонувати до іншої служби, адже здоров’я дітей – найважливіше для їхніх батьків. Але якщо немає можливості чекати на іншу машину, є кілька способів, як максимально захистити дитину від ризиків при перевезенні:

Підкласти під спину звичайну подушку або згорнутий у валик плед. Вільний простір між ременем та корпусом дитини таким чином значно зменшиться і можна буде зафіксувати кріплення досить надійно.

Постаратися максимально оточити дитину безпечними методами.

Все-таки ці заходи є крайніми – рівень ризику перевезення дитини без спеціальних захисних пристроїв занадто високий.

Забезпечити комфорт та надійний захист своїх пасажирів – головне завдання будь-якого таксі.